Veel gestelde vragen

Voor wie zijn de cursussen bedoeld?

Voor groep 8 leerlingen en startende bruglasser is de cursus ‘OP WEG NAAR de brugklas’

Voor brugklasleerlingen van alle niveau’s en leerlingen op het VMBO basis en kader is er de cursus ‘snel leren = leuk leren VMBO’

Snel leren = leuk leren is voor alle leerlingen en elke student geschikt.

Zit je in de bovenbouw van de HAVO of het VWO of studeer je op het MBO dan is de cursus ‘Actief leren leren’ misschien wat voor jou. Maar deze kan ook in combinatie met de cursus ‘snel leren = leuk leren’ in 9 lessen. De cursus heet dan ‘snel & actief leren’

Voor ouders bied ik de workshop ‘het obstakel dat huiswerk heet’ aan.

De workshop ‘ snellezen en mindmappen’ is geschikt voor volwassen die voor hun werk of studie bijvoorbeeld lange teksten moeten lezen en onthouden, vergaderingen moeten verwerken of projecten plannen en voorbereiden.

Mijn kind heeft ……Is deze cursus dan wel geschikt?

De cursussen zijn juist geschikt voor leerlingen met AD(H)D, dyslexie of leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn.

Het snellezen zorgt voor meer concentratie en focus voor een AD(H)D-er en een dyslectici. Beiden zijn gebaat bij minder afleiding en meer concentratie. Snel lezen helpt daar dus bij!

Meer- en hoogbegaafden kunnen zichzelf tegenkomen op het middelbaar onderwijs. Daar waar het op de basisschool ze makkelijk afging moeten ze nu aan de bak. Het gaat niet meer vanzelf. Deze groep moet leren leren maar hoe doe je dat? Bij studiegroei kunnen ze leren plannen en organiseren, samenvatten, leertechnieken toepassen maar vaak ook een andere mindset aanleren.

Voor alle leerlingen zijn de cursussen dus prima geschikt.

Hoe groot is de groep?

Ik werk in groepjes van maximaal 4 of 5 leerlingen. Deze groepsgrootte is ook ideaal om de cursus te volgen. Leerlingen leren van elkaar. Ze motiveren en stimuleren elkaar. Het helpt zelfs als ze van verschillende scholen of uit andere leerjaren komen.

De cursussen kunnen ook individueel worden aangeboden maar dan wordt het cursusgeld verhoogd. Bel of mail mij voor meer informatie.

Waar wordt de cursus gegeven?

Bij mij thuis. Ik heb een praktijkruimte gecreëerd waar ik met een groepje leerlingen aan het werk kan.

Huiswerkbegeleiding?

In principe niet. Studiegroei richt zich op het aanleren van studievaardigheden. Het gaat erom dat de leerling leert zijn schoolwerk zo efficiënt en effectief mogelijk te maken. Studiegroei geeft in haar cursussen hier de tools voor.

De leerling zou na het volgen van 1 of meer cursussen in staat moeten zijn het schoolwerk zelfstandig te doen.

Maar in overleg kan ik ook ondersteuning bieden bij een vak. Dit betreft dan maatwerk. Naast het uitleggen van onderwerpen zal ik ook kijken hoe de leerling zijn huiswerk maakt en leert voor een toets van vak. Bel of mail mij voor meer informatie en overleg.

Wiskunde kan nog al eens een struikelblok zijn maar het was voor mij het  leukste vak op de middelbare school.

Hoeveel tijd kost de cursus?

De leerlingen leren vaardigheden aan die juist helpen om het schoolwerk in minder tijd te doen. In het begin zal het iets meer tijd kosten maar uiteindelijk gaat het tijd op leveren.

Bij elke cursus hoort wel wat huiswerk maar dat passen de leerlingen direct toe op een schoolwerk.